Suli...

 2013.02.13. 01:03

Nem sok érdekesség történik velem mostanában, próbálom végre felvenni a lépést az órákkal, de nem nagyon sikerül. :) Erős hiányosságaim vannak szókincsben is, és mivel még nem tanultam otthon semmi hasonló tárgyat, nehéz követnem miről is van szó. Itt még az előadásokra is (amik 2 órásak!) készülni kell, a tanárok elvárják, hogy egy csomó újságcikket elolvass, és az óra is elég interaktív. Otthon nem vagyok az az előadásra járó típus, de itt katalógus van, és azért reménykedem benne, hogy ragad rám valami. :D De a gyakorlatok csak kéthetente vannak. Igaz, hogy vizsgák nincsenek, viszont 3 portfoliót kell kidolgozni félév végéig, amik egyenként 1000 szavasak. (Legalább nem hosszú.) Enyhén szólva nem ez a kedvenc tanulási metódusom, de ez még nem is lenne baj, ha könnyűek lennének a témák, de sajnos ezt sem mondhatom. Rengeteg jogesetet is veszünk az órákon, és valószínűleg ilyesmiket kellene használni a beadandókban is, meg persze a tankönyveket, amik a könyvtárban elég ritkán találhatók meg. Az viszont jó dolog, hogy el lehet küldeni a tanárnak előzetes véleményezésre, mielőtt leadod májusban. 

Az egyik tárgyból vitát is rendezünk február utolsó hetében, emiatt is elég izgatott vagyok, sose vettem még részt hasonlón, pláne angolul. :) De menni fog, mivel hero vagyok! :D

Mindez persze szubjektív vélemény, remélem senkit nem bátortalanítottam el, aki ide készül. :) Négy hét után nehéz átfogó képet adni az oktatásról, még sok mindenhez hozzá kell szoknom. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://boriskociaban.blog.hu/api/trackback/id/tr275077705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niki3 2013.02.14. 21:11:56

Csak ügyesen Boriii! :) Aztán majd jelentkezem hamarosan, ha szakfordítóra lesz szükségem! ;)
süti beállítások módosítása