Kirándultunk :)

 2013.03.16. 19:44

Ma kirándulni voltunk Pertshire vidékén. Az idő kifejezetten rossz volt, végig esett, sőt még havazott is, de azért jól éreztük magunkat. :) Mielőtt elindultunk volna, Ejona (ő volt a vezetőnk), felköszöntött az International Student Society nevében, mivel ma van a szülinapom. :) Egy muffinon meggyújtott egy gyertyát és az egész busz énekelte nekem a Happy Birthday-t. Kaptam tőlük egy képeslapot, egy csokit és egy fényképalbumot. Tényleg nagyon jól esett, egyáltalán nem számítottam rá. :)

Körülbelül egy órás út után értünk Perthbe, ahol szabad programot kaptunk. Sétáltunk egyet a központban, de a hó és a hideg miatt inkább beültünk egy pubba sörözni, amíg tovább nem indultunk. A következő állomás a Famous Grouse Distillery volt, ami Skócia legrégibb whiskyfőzdéje, és az egyik leghíresebb whiskyfajtát készítik itt. Elég kicsi, de épp ezért hangulatos, sok régi gépet használnak, illetve kézzel is keverik a párlatot. 

Az egyik szobában egy animáció segítségével végigkalauzoltak minket Skócia híres tájain, egy másikban a szaglásunkat tesztelhettük az aromákon és még kóstolót is kaptunk. :) Itt található a világ legnagyobb üveg whiskyje is, amivel mindenki le akart fotózkodni, természetesen én is. :P

A shop-ban jól bevásároltunk mindenféle whiskys szuvenírrel, aztán hazaindultunk. Szóval így telt a boldog szülinapom. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://boriskociaban.blog.hu/api/trackback/id/tr445138437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ritko 2013.03.18. 16:32:12

Remélem ellested a whisky-gyártás fortélyait;)

M. Bori 2013.03.19. 21:42:42

@Ritko: aha, majd a tetőtéri konyhában rendezem be a gyárat :P
süti beállítások módosítása